Wereldomroep reorganiseert it-omgeving

De Wereldomroep reorganiseert haar it-omgeving. Hiermee wil het meer controle krijgen op kosten en beheer van werkplek- en serverinrichting.

De Wereldomroep krijg bij de migratie hulp van beheerspecialist VAI. René Corjanus, hoofd automatisering bij de Wereldomroep: "In de oude situatie duurde het installeren van een nieuwe PC tot wel acht uur. De tijd voor het installeren van een laptop kom zelfs oplopen tot drie dagen voordat we een tevreden gebruiker hadden."

 

Als uitgangspunt voor de centralisatie bij de radio-omroep is gekozen voor Microsoft Windows. Van de 475 werkplekken zijn er inmiddels honderd overgezet naar het besturingssysteem XP. Naast de server- en werkplekmigratie wil de Wereldomroep ook naar centrale softwaredistributie toe. Daarvoor zijn de 275 aanwezige applicaties opnieuw bekeken en uiteindelijk teruggebracht naar 130.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd zitten daar daadwerkelijk de kosten als het zo goed georganiseerd is ?Vreemd Ligt het toch aan aan de medewerker op werkplek en niet aan de ICT die ze zo vaak de schuld van alles geven en die jongens van de ICT (onderbemand)het vuur uit hun sloffen lopen.Gefeliciteerd wereldomroep dit is een echte kostenpost.Dus niet !!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-10T10:30:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.