Onrust binnen Operations & IT van ING groeit

Een commissie van de ondernemingsraad van de divisie Operations & IT heeft de plannen van de ING-directie afgewezen om de afdeling Infrastructuur fors in te krimpen. Bij ING in België zijn reeds werkonderbrekingen aan de gang.

Dit meldt De Volkskrant. ING liet kortgeleden weten nog harder in te grijpen bij zijn divisie Operations & IT in Nederland, België en Luxemburg. Er worden vijfhonderd extra banen geschrapt bij het onderdeel. Deze maatregel komt bovenop de eerder deze zomer aangekondigde sanering waarbij 450 banen worden weggesneden. Daarnaast gaat de bankverzekeraar 2200 banen uitbesteden en wil ING de contracten van 1400 ingehuurde werknemers niet verlengen.

De hardste klappen vallen bij de afdeling Infrastructuur, waar zo’n duizend man wegmoet. Een commissie van de ondernemingsraad van de divisie Operations & IT heeft deze week de plannen van de ING-directie afgewezen, bericht De Volkskrant vandaag.

In België, waar zo’n duizend banen op de tocht staan (deels via uitbesteding, deels via wegsnijden), vonden vorige week werkonderbrekingen plaats op een aantal kantoren van ING. De acties worden vervolgd met een (dreigende) algehele staking op 9 december aanstaande. Ook wil het Belgische personeel een protestdemonstratie houden bij de hoofdzetel van ING in Amsterdam. Daarvoor is nog geen datum geprikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-24T13:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.