Managed hosting door True

Onderzoeksbureau Gartner wil Meta Group inlijven

 

Ict-onderzoeksbureau Gartner wil zijn concurrent Meta Group overnemen. Het heeft reeds een akkoord bereikt met de directie van de andere marktonderzoeker over een bod van 162 miljoen dollar.

Dat overnamebedrag heeft een meerwaarde van 54 procent over de beurskoers van Meta Group net voor de Kerst. Gartner betaalt tien dollar per aandeel Meta. De koers lag rond de zes dollar en is inmiddels gepiekt naar bijna tien. In juni dit jaar bereikte het aandeel Meta een historisch dieptepunt van drie dollar. Bestuursvoorzitter en oprichter Dale Kutnick, tevens oud-Gartner-analist, had toen gesuggereerd het bedrijf van de beurs te halen. De koers trok daarop weer wat aan.
Meta boekte in de eerste negen maanden van dit jaar 48.000 dollar verlies op 104 miljoen dollar omzet. De directie is afgelopen maand gereorganiseerd. Gartner had in de eerste negen maanden 12 miljoen winst op 638 miljoen omzet. Toch spreekt Gartner-ceo Gene Hall van een belangrijke aanwinst in de succesvolle verkoopstaf van Meta. De overname moet in het tweede kwartaal van 2005 worden afgerond.
Deze overname van ict-onderzoeksbureaus lijkt te wijzen op een consolidatie in die sector. Giga Group, in 1995 opgericht door de in 1993 opgestapte Gartner-oprichter Gideon Gartner, is in februari 2003 opgekocht door onderzoeksbureau Forrester. Concurrent Dataquest op zijn beurt is in 1996 al opgeslokt door Gartner.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/427204). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.