Interactiviteit Blu-ray komt pas na eerste spelers

Interactiviteit voor Blu-ray-spelers is nog in de maak; Blu-ray Java (BD-J) moet eind maart af zijn. De eerste generatie Blu-ray-spelers zou volgens bronnen binnen Blu-ray fabrikanten dan ook on-screen interactiviteit ontberen.

In tegenstelling tot concurrent HD DVD moet Blu-ray over een interactieve component beschikken. BD-J, wat wordt ontwikkeld door Sun Microsystems, moet voor deze interactie zorgen.

Volgens website TG Daily zou BD-J nog niet klaar zijn om geïmplementeerd te worden in de eerste Blu-ray spelers. Fabrikanten zetten daarom in eerste instantie ‘basic’ of ‘plain’ of ‘player-only’ Blu-ray spelers op de markt. Consumenten krijgen pas bij het verschijnen van ‘full profile’-spelers beschikking over het volledige interactieve potentieel van de Blu-ray-standaard. Samsung verklaart zijn spelers eind april uit te brengen omdat BD-J dan gereed is.

Verder zou in de eerste generatie-spelers ook de ondersteuning voor een Ethernet-verbinding worden weggelaten. Hiervoor zou namelijk ook BD-J nodig zijn. Medialeveranciers willen deze verbinding gebruiken om de mediaconsumptie van de gebruikers te controleren en daar op aan te sluiten met aanbiedingen, gerichte reclames en meer aanvullende diensten.

Philips maakte donderdag bekend met de eerste Blu-ray-spelers te komen. President Rudy Provoost laat weten dat de interactieve content zo verweven wordt met de film dat de kijker over een tijdje het verschil niet meer kan zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-09T10:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.