Rambus zegt slachtoffer prijsafspraken te zijn

Chipmaker Rambus zegt het slachtoffer te zijn van illegale prijsafspraken. In de rechtszaal liet de chipmaker e-mails zien, tussen onder andere Micron en Hynix, waaruit dit moet blijken.

Uit de e-mails blijkt dat de bedrijven informatie delen over chipprijzen. Volgens Rambus suggereren deze e-mails dat de bedrijven Rambus bewust uit de markt proberen te werken.

Micron Technology, Samsung en Hunix Semiconductor hebben eerder al bekend prijsafspraken gemaakt te hebben tussen 1999 en 2002. Deze bekentenis volgde na een onderzoek van het ministerie van justitie dat vier jaar duurde. De bedrijven kregen boetes met een totaalsom van 700 miljoen dollar en enkele directeuren kregen een gevangenisstraf.

In 2004 startte Rambus een eigen rechtszaak tegen de bedrijven Micron, Hynix, Samsung en Infineon Technologies. Volgens Rambus waren de prijsafspraken bedoeld om een chip, waarop Rambus verschillende patenten heeft, uit de markt te werken. Inmiddels zijn Infineon en Rambus het eens geworden over een afkoopsom, maar de rechtszaak tegen de andere drie bedrijven loopt nog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-06T09:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.