Nokia: convergence device is de toekomst

Telefoongebruikers verlangen naar een mobiel apparaat met meerdere functies. Dat is de conclusie die Nokia trekt na onderzoek.

Volgens Nokia gebruikt ongeveer de helft (44%) van de telefoongebruikers ter wereld de mobiele telefoon ook om foto’s mee te maken. Vooral in India is de mobiele telefoon als camera populair, daar knipt 68 procent kiekjes met de telefoon.

Ongeveer tweederde van de mobiele telefoonbezitters denkt dat de mobiele telefoon over een tijdje de mp3-speler zal vervangen. Bijna driekwart gebruikt de mobiele telefoon als wekker. En voor 73 procent is de mobiele telefoon de vervanging voor het horloge.

Over een paar jaar denkt 94 procent van de mensen zonder mobiele telefoon ook een gsm te hebben. In Brazilië denkt zelfs iedereen dit, 100 procent. En diegene die er wel één hebben kunnen niet meer zonder. Ongeveer éénvijfde vindt het erger de mobiele telefoon te verliezen dan de portemonnee de creditkaarten en zelfs de trouwring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind het vreemd dat Nokia nu pas met deze conclusie komt. Kijk naar de successen van de Palm Treo en Blackberry en HP Ipaq's van deze wereld. Zij combineren allen al vele functies(agenda, mail, mp3, navigatie) en je kunt er ook nog mee bellen.
Misschien dat Nokia zich ook nu gaat begeven op dit pad, en een handheld ontwikkeld die ook kan bellen, in plaats van een telefoon die meerdere functies heeft.

"Telefoongebruikers verlangen naar een mobiel apparaat met meerdere functies".
jihaaaaaaaaaaa....de world is shocked! Wisten we dit niet al een jaartje of 15?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-07T09:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.