Microsoft komt met kwaliteitssyteem voor drivers

Microsoft komt een systeem dat de kwaliteit van een driver moet aangeven. Het Driver Quality Rate (DQR) systeem moet ervoor zorgen dat leveranciers en fabrikanten beter hun best doen op de kwaliteit van de driver, aldus Arstechnica.com.

De kwaliteit van de driver wordt gemeten aan de hand van de crashraporten die gebruikers naar Microsoft versturen. Het Online Crash Analysis Team van Microsoft analyseert deze rapporten. Het team kijkt onder andere naar het aantal systemen dat wel of niet gecrasht is.

De driver moet 120 dagen in gebruik zijn, zonder dat het systeem instabiel wordt. De driver krijgt dan de status en kleur groen. De gele kleur is voor drivers die af en toe voor problemen zorgen. En de drivers die geheel niet goed zijn krijgen de kleur rood. Als de status van een driver daalt naar de kleur ‘rood’ of ‘geel’ krijgt een leverancier of fabrikant negentig dagen om het probleem op te lossen, anders volgen er consequenties.

Als een driver niet meer de status ‘groen’ heeft, mag de driver door pc-leveranciers niet meer gebruikt worden in computers met het Windows-logo. Het kan voor pc-leveranciers erg vervelend zijn als de hardware niet meer in de computer gebruikt mag worden. Het vervangen van een bepaald onderdeel, omdat de driver niet goed is, kan hoge kosten met zich meebrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nu ben ik niet een persoon die over spelfouten zo snel zal vallen, maar de kop "Microsoft komt kwaliteitssysteem voor drivers" zie ik dus 3x genoemd staan op 1 pagina. Ik mis het woord "met" hier ergens.
(deze fout is inmiddels hersteld - red.)

Is dit kwaliteitssysteem ter optimilisatie van het systeem wat Microsoft reeds hanteerde? Ik wil bij voorbaat dit nieuwe systeem niet afkraken, maar het lijkt erop dat het systeem "Driver Signing" wat Microsoft hanteert sinds de introductie van Windows 2000 als ik me niet vergis, dus al die jaren niet optimaal heeft gefunctioneerd. Driver Signing houdt in dat een driver van een leverancier eerst gevalideerd wordt door Microsoft alvorens het wordt aangemerkt als betrouwbaar. Een softwareleverancier kan deze stap ook overslaan en de software zo aanbieden al dan niet via Internet, Windows geeft aan of deze driver certified is of niet.

Nu ben ik niet een persoon die over spelfouten zo snel zal vallen, maar :
optimilisatie???
een driver van een leverancier eerst gevalideerd wordt door Microsoft alvorens het wordt... (volgens mij hoort bij een onzijdig woord nog altijd her persoonlijk voornaamwoord: hij.
Windows geeft aan of deze driver certified is of niet... (misschien gewoon: gecertifieerd???)
Mark, ga je schoolgeld terughalen!

Maar niet alleen kritiek: die driver signing van Gates c.s. lijkt echt nergens op en ik ben bang dat zulks met de volgende NT-kloon Vista alleen maar erger gaat worden. Laten we gewoon overgaan naar Linux, geen gedoe!!!!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-15T09:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.