HP ontwikkelt draadloze chip voor opslag

Onderzoekers van Hewlett Packard hebben een kleine draadloze chip ontwikkeld waarop tot 100 pagina's tekst kunnen worden opgeslagen. De chip is bedoeld voor zowel consumenten- als commerciële applicaties.

De chip is zo groot als een luciferkop. Volgens HP Labs directeur Howard Taub kan op de chip bijvoorbeeld een medisch dossier worden opgeslagen. De ontwikkeling van de chip heeft vier jaar geduurd.

Data wordt met een snelheid van 10 megabit per seconde uitgewisseld. Dit is 10 keer zo snel dan dat bluetooth data uitwisselt. De prototypes van de chip kunnen tot 4 MB aan data bevatten.

“Het is duidelijk dat de chip belangrijk wordt op de lange termijn. Maar hou in de gaten dat een technologische aankondiging is. We kunnen nog niet voorspellen welke applicaties er voor deze chip ontwikkeld worden”, aldus president van Creative Strategies Tim Bajarin. Consumenten kunnen de chip gebruiken om audio, muziek of korte video’s op te slaan.

Lezers die de chip kunnen uitlezen kunnen uiteindelijk geïmplementeerd worden in mobiele telefoons, pda’s, pc’s, printers of kleine op zich zelf staande lezers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-17T13:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.