Gerucht: Dell stopt met productie pda's

Dell zou gestopt zijn met de productie van pda's. Volgens de Taiwanese krant Digitimes stopt Dell sinds half 2005 geen geld meer in de ontwikkeling van pda's.

Na het uitbrengen van de laatste Axim-serie werkt het Taiwanese Design Center van Dell niet meer aan nieuwe pda’s, aldus de Digitimes. Het budget, bestemd voor de ontwikkeling van pda-gerelateerde producten, is de tweede helft van 2005 geheel verschoven naar het budget bestemd voor laptopontwikkeling. Ook het feit dat Dell voor het aankomende jaar geen nieuwe pda’s of pda-gerelateerde producten heeft aangekondigd, is voor de Digitimes reden te melden dat Dell ook in de toekomst geen pda’s meer uitbrengt.

Een woordvoerder van Dell in Singapore bevestigt aan de Digitimes inderdaad dat de Axim-serie de laatste pda-producten zijn die Dell heeft uitgebracht. De woordvoerder ontkent de geruchten dat Dell gestopt zou zijn met de productie van pda’s.

Onderzoeksbureau IDC kwam afgelopen week met de verkoopcijfers voor mobiele apparaten, zoals pda’s. Het tweede kwartaal van dit jaar zijn er in West-Europa 3 procent minder apparaten verkocht vergeleken bij hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral het aantal verkochte handhelds daalde hard, met 49 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-07T12:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.