Cisco sluit boekjaarjaar met goed vierde kwartaal af

Cisco Systems, leverancier van netwerkoplossingen voor internet, heeft zijn vierde kwartaal afgesloten van het fiscale jaar 2006. De omzet in dit kwartaal kwam uit op bijna 8 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2005 bedroeg de omzet 6,6 miljard dollar en in het derde kwartaal van 2006 7,3 miljard dollar.

De nettowinst in het vierde kwartaal, op basis van GAAP, is uitgekomen op 1,5 miljard dollar of 25 dollarcent per aandeel. Een kwartaal eerder bedroeg de nettowinst 1,4 miljard dollar of 22 dollarcent per aandeel.

De totale omzet voor het fiscale jaar 2006 is met de resultaten van Q4 uitgekomen op 28,5 miljard dollar. De nettowinst op basis van GAAP bedraagt 5,6 miljard dollar. De resultaten van het bedrijf Scientific Atlanta, dat Cisco overnam in het derde kwartaal, droegen 989 miljoen dollar bij aan de omzet van het fiscale jaar 2006.

“Cisco heeft een recordomzet gerealiseerd in het vierde kwartaal, waarmee een fiscaal jaar is afgesloten dat de balans van onze aanwezigheid in verschillende geografische gebieden, productgroepen en klantsegmenten duidelijk illustreert”, zegt John Chambers, president en ceo van Cisco Systems. “Het is duidelijk dat wij onze langetermijnstrategie goed ten uitvoering brengen en ons richten op onze visie van het netwerk dat alle vormen van communicatie en IT mogelijk maakt.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-10T08:00:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.