DT dreigt EC met stopzetten glasinvesteringen

Deutsche Telekom dreigt zijn investeringen in het omvangrijke Duitse glasvezelnetwerk te staken. Het telecombedrijf zegt dat het zijn vdsl-netwerk niet kan uitbouwen als de Europese Commissie het zoals verwacht dwingt concurrenten toe te laten op zijn infrastructuur.

DT wil vijftig Duitse steden van glas voorzien en steekt daar drie miljard euro in. Tot op heden heeft het concern vijfhonderd miljoen gespendeerd om tien steden te verbinden. Het laat nu weten dat het daarbij kan blijven. "Of we de resterende investeringen nog doen is afhankelijk van de marktwerking en regulering", verklaart woordvoerder Mark Nierwetberg.

DT had al een akkoord gesloten met de Duitse overheid dat het bedrijf toestond de nieuwe glasinfrastructuur enkele jaren voor zichzelf te houden. EC-commissaris Vivianne Reding heeft daar toen bezwaar tegen aangetekend omdat dat indruist tegen de Europese telecomregels. De EC wil DT nu verplichten concurrenten toe te laten op al zijn netwerken, dus ook op het nieuwe, dure glasnet. 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

DT heeft groot gelijk. Het mag wel investeren, maar moet derden daarvan laten profiteren. Dat is natuurlijk waanzinnig. De EC moet eens stoppen met dit soort zaken. Op die manier wordt het met "Europa" niets.

HEt is toch van de zotte dat een bedrijf als Duitse telecom. KPN en ander grote spelers mega investeringen doen waarvan de concurent van mee kan delen zonder een duit in heet zakje te doen.

Wat doet de EC daar dan tegen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-22T11:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.