Managed hosting door True

Dell geeft zijn eerste Opteron-servers vrij

Dell introduceert vandaag zijn eerste servers met de Opteron-processoren van AMD. De directe pc-producent kwam enkele maanden geleden met desktops die zijn voorzien van AMD-chips.

De getrouwe Intel-partner kondigde in mei dit jaar aan toch ook AMD-chips te voeren. Dell ziet zijn groei afnemen en zoekt dus uitbreiding. Het is vorige week in de wereldwijde ranglijst van pc-leveranciers gepasseerd door concurrent HP. Dit blijkt uit cijfers van marktvorsers IDC en Gartner.

Daarnaast heeft de komst van Dell-servers met Opteron-chips op zich laten wachten. Experts stellen dat het bedrijf bewust heeft gewacht op de nieuwe Rev-F uitvoering van de AMD-processor, die daarmee ingebouwde virtualisatie en DDR2-geheugen ondersteunt. Laatstgenoemde is van belang voor Dell die zich altijd al laat voorstaan op zijn efficiënte logistieke operatie met absolute standaardisatie-eisen.

Dell is wel relatief laat met de acceptatie van AMD-processoren. Serverconcurrenten IBM, Sun Microsystems en uiteindelijk ook HP gingen al veel eerder overstag. Overigens is servertopman Brad Anderson van laatstgenoemde bedrijf overgestapt naar Dell waar hij de Opterons 'begeleidt'.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.