Managed hosting door True

Seagate bouwt encryptie in harde schijf

Dit artikel delen:

De producent van harde schijven Seagate brengt begin volgend jaar een harde schijf uit voor laptops waarin encryptie ingebakken zit. De bestaande methode is om via losstaande software informatie op een harde schijf te coderen.

 
Er komt als eerste een 2,5 inch sata-schijf uit, die geschikt is voor laptops. Later moeten er ook exemplaren komen voor dekstops en toegewijde opslagsystemen. De fabrikant stelt dat het versleutelen van de informatie geen invloed heeft op de snelheid van de schijf.

De exemplaren met encryptie zullen wel duurder zijn dan de gewone harde schijven, maar niet boven de honderd euro uitkomen die encryptiesoftware nu vaak kost. De fabrikant stelt dat er met de encryptie op de schijf niet te rommelen valt.

De sleutels die voor de codering van informatie zorgen, worden in een aparte sector op de schijf bewaard, waar het besturingssysteem en andere software niet bijkunnen. Het is mogelijk om een kopie van de sleutels centraal te beheren om informatieverlies te voorkomen, mocht de schijf het begeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-31T07:30:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.