Managed hosting door True

Motorola neemt smartphone-softwarefabrikant over

Motorola heeft de overeenkomst rond met smartphone-softwarefabrikant Good Technology om die over te nemen. De eerste berichten over deze aankoop doken afgelopen weekend op. Nu gaan er geruchten rond dat Motorola ook Palm wil kopen.

Financieel analisten achten de overname van Good Technology van klein belang op korte termijn, maar van groot belang op de langere termijn. Motorola heeft nogal wat middelen, financieel en technologisch, in te brengen voor draadloze push e-mail. De waarde van zowel Palm als Blackberry-maker RIM neemt hierdoor toe.

Good Technology levert software voor smartphones, waaronder de Q van Motorola en de Treo van Palm. Dat apparaat is oorspronkelijk ontwikkeld door ex-Palm-topmensen die een eigen bedrijf begonnen. Dat is later - toen het succesvol was - overgenomen door Palm, die toen worstelde met de teruglopende handcomputer-verkoop (PDA).

Good Technology was eerder al verwikkeld in de hele kluwen patentenrechtszaken rondom smartphones. Het bedrijf werd aangeklaagd door Visto en had al licentie-overeenkomsten getekend met NTP, de andere grote patentenhouder op dit vlak. Dat bedrijf had ook een geruchtmakende patentenaanklacht lopen tegen Blackberry-maker RIM. Ironisch genoeg is Good in 2002 al door RIM aangeklaagd wegens patenteninbreuk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-14T11:27:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.