Aantal halfgeleiderbedrijven neemt komende jaren toe

Over vijf jaar zijn er juist meer semiconductor-bedrijven, in plaats van minder. Dat voorspelt Wolfgang Ziebart, ceo van Infineon. Consolidatie gebeurt volgens hem alleen rondom bepaalde segmenten in de industrie.

De uitspraken werden opgetekend door EETimes naar aanleiding van een rondetafelgesprek. De visie van Ziebart staat haaks op die van zijn collega-ceo's. Zo zei Michel Mayer, ceo van Freescale Semiconductor: "Gelukte consodilaties en mislukte partnerschappen zorgen voor minder spelers in de halfgeleidermarkt over een jaar of vier, vijf, zes." Volgens Frans van Houten, ceo van NXP Semiconductors, is de industrie nog steeds versplinterd en dringend toe aan consolidatie. "Door bijdragen van investeringsmaatschappijen kunnen chipleveranciers als Freescale en NXP zich toeleggen op hun specifieke bedrijfssegment. Met het vullen van de kas bij chipleveranciers en het wegvallen van de ego's van ceo's, wordt het een spannende tijd voor de industrie", voorspelt Van Houten.

Ziebart ziet consolidatie vooral op vlakken als automotive, draadloos of andere segmenten. "Zelfs draadloos is in zichzelf eigenlijk een te groot segment. Consolidatie gaat rond gespecialiseerde technieken plaatsvinden", aldus de Infineon-ceo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-15T15:05:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.