vPro staat bij Dell niet hoog aangeschreven

Dell zal niet snel een pc met beheerdiensten op basis van Intels vPro-platform ontwikkelen, omdat het de standaard niet toegankelijk genoeg vindt. Intel heeft die eigen hardware-ondersteuning voor virtualisatie in april gelanceerd.

Het vPro Platform is gebouwd rond de Active Management Technology van Intel, en moet organisaties helpen bij het beheer van desktopcomputers. vPro dwingt de naleving van voorschriften af en biedt via virtualisatie toegang tot de computersystemen voor het uitvoeren van onderhoud.

Wel veelbelovend
De chipproducent heeft ook api’s gepubliceerd die derden in staat stelt om te communiceren met de software. Computer Associates, HP Open View en Symantec zijn enkele van de bedrijven, die beheersoftware ontwikkelen voor vPro. “Wij denken dat de mogelijkheden van vPro veelbelovend zijn. Het voorziet in veel behoeftes van de klant”, zegt Margaret Franco, directeur van de zakelijke computerlijn OptiPlex van Dell. “Maar wij denken dat klanten beheertechnologie echt zullen omarmen, als er een nieuwe industriestandaard komt.”

OptiPlex is de pc-productlijn van Dell voor de zakelijke markt, die onlangs is uitgebreid met de eerste machine met AMD-processoren. Dit is voor het eerst dat Dell geen Intel gebruikt. De Amerikaanse computerbouwer wil technieken ontwikkelen die zowel op Intel als AMD draaien. “Het is logisch dat Intel zich hard maakt voor vPro, maar er zou een mechanisme moeten zijn, zodat de industrie binnen de open standaard kan innoveren”, aldus Franco.

Vraagafhankelijk
Dell laat vPro (voorlopig) voor wat het is en zoekt zijn heil bij beheersoftware die de Distributed Management Task Force heeft onderschreven, zoals Alert Standards Format 2.0, en bij standaarden die de Desktop and Mobile Work Group nog in ontwikkeling heeft. Franco weigert om in te gaan op de plannen van Dell om pc’s met vPro op de markt te brengen, maar zegt wel dat de introductie van vPro afhangt van de vraag van consumenten.

Woordvoerder Agnes Kwan van Intel zegt dat het bedrijf blij is met de resultaten van vPro. Ze wijst op het aantal softwareproducenten voor vPro en de hardwareleveranciers die de systemen verkopen. “We hebben een aantal oem’s en een lange lijst met isv’s die software willen ontwikkelen voor deze technieken”, aldus Kwan.

Bron: VNUnet.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-16T11:07:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.