Symbol verenigt draadloos en rfid

Symbol, ontwikkelaar van draadloze toepassingen, is er als eerste in geslaagd het gat te dichten tussen radio-frequency identification (rfid) en standaard draadloze communicatie, zoals WiFi. De Motorola-dochter zegt dat zijn RFS7000 RF-switch gericht is op "de ondersteuning en consolidatie WiFi en geavanceerde RF-technologieën,zoals RFID, 802.11n, mesh, Voice over Wireless LAN (VoWLAN) en WiMax".

Symbol richt zich op bedrijven die de infrastructuren rond spraak, video en data willen convergeren. Het stelt dat het apparaat "centraal beheer van WiFi en rfid-readers mogelijk maakt en eenvoudig toegang biedt tot logistieke en back-end-toepassingen".

De modulaire 802.11g/n-architectuur van de schakelaar draait op Linux om afzonderlijke infrastructuur, diensten, applicaties en managementlagen te creëren. Het kan volgens Symbol tot 256 802.11a/b/g toegangspoorten ondersteunen, gegroepeerd worden en ruim twee duizend toegangspoorten bedienen.

Op het schakelapparaat kunnen ook optionele modules aangesloten worden, bijvoorbeeld om fixed-mobile convergence (FMC) te ondersteunen voor dualmode mobiele of WiFi-apparatuur. Layer 3 roaming behoort ook tot de mogelijkheden. Bedrijven kunnen hiermee voorkomen dat ze voor grootschalige projecten moeten investeren in bijkomende externe applicaties en servers van derden.

Het bedrijfsleven loopt niet warm voor WiFi/VoWLAN, aldus directeur Barrie Desmond van virtueel netwerkprovider Sirocom. Symbol moet de testen met de 802.11n nog afronden en de introductie van WiMax verloopt in diverse Europese landen langzaam. De markt voor het product van Symbol kan dan ook wel eens heel klein zijn. Apparatuur op basis van de 802.11n-standaard moet begin volgend jaar verkrijgbaar zijn.

Bron: IT Week

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-21T08:08:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.