Managed hosting door True

Samsung onthult gecombineerde DRAM- en SRAM-vervanger

Samsung heeft een nieuwe, gecombineerde chip ontwikkeld die data kan vasthouden én snel werkt. Het nu onthulde 512 Megabit-prototype van dit OneDRAM kan voor ingebedde elektronica zowel DRAM als SRAM vervangen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil met dit nieuwe geheugentype de dataverwerkingskracht van mobiele apparaten verbeteren. Dit moet bijvoorbeeld driedimensionale beelden soepeler weergeven. De mobiele apparaten die Samsung in eerste instantie hiermee wil uitrusten, zijn mobiele telefoons. Het bedrijf heeft ook spelcomputers en andere apparaten in gedachten.

Multimedia in apparatuur zoals mobiele telefoons wordt tot op heden vooral mogelijk gemaakt door een aparte communicatie- en media-processor. Samsungs OneDRAM moet tussen die processoren in zitten en beide toegang bieden. De nieuwe chip is daarvoor gebaseerd op een dual-port ontwerp waardoor de data sneller doorgegeven kan worden. De data wordt opgeslagen in een gedeelde geheugenbank die naar behoefte is aan te passen.

De OneDRAM belooft tot vijf keer hogere snelheden en bestaat uit minder chips en neemt daardoor zo'n 50 procent minder plek in. Daarbij is het energieverbruik zo'n 30 procent lager dan dat van huidige chips. Het Samsung-ontwerp valt dan ook onder de LPDDR-geheugenstandaard (low power double data rate) van standaardisatieorganisatie JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-15T11:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.