Managed hosting door True

SiSo komt met computerverzamelpunt voor MKB

Mkb-bedrijven betalen vaak twee keer voor het afdanken van hun oude computers. Recyclingbedrijf SiSo komt met het eerste Nederlandse verzamelpunt voor computerapparatuur waar mkb-bedrijven en particulieren hun oude computerapparatuur kunnen inleveren.

"Een mkb-bedrijf betaalt twee keer voor het afdanken van de oude computerapparatuur. Bij aankoop betalen ze de verwijderingsbijdrage, maar moeten ook betalen voor het afdanken van de apparatuur", zegt commercieel directeur Ed Alting Siberg van SiSo. Het bedrijf won afgelopen maand de Flevo-penning voor ‘meest duurzame onderneming'. "Bedrijven met 3 tot 50 pc's weten vaak niet waar ze met hun apparatuur naar toe moeten", aldus Alting Siberg.
Het bedrijf wil over een maand starten met een verzamelpunt in Almere. Bedrijven en particulieren kunnen hier hun afgedankte computers inleveren. SiSo overhandigt ze dan twee verklaringen: één verklaring dat ze de apparatuur hebben ingeleverd en één verklaring dat hun data veilig terechtgekomen is. Bedrijven hoeven hier niet voor te betalen, maar krijgen er ook geen geld voor. SiSo haalt de computers uit elkaar om ze gesorteerd aan te leveren bij een recyclingpunt. "Als je de apparatuur gesorteerd aanlevert, krijg je er nog geld voor."
Het verzamelpunt wordt eerst gestart in Almere, maar als het een succes is wil SiSo meer verzamelpunten door Nederland opzetten. Alting Siberg: "We willen met fabrikanten als IBM aan tafel gaan zitten. Die hebben er ook baat bij dat hun apparatuur goed terechtkomt".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Eindelijk een oplossing want de gemeente accepteert geen monitoren vanwege de chemische inhoud in de beeldbuis. Wij hebben een klein bedrijf en we verzamelen ze nu in de kelder en op zolder. Wij zullen hier zeker gebruik van maken en het garagebedrijf (buurman) ook. Een goed initiatief!

Almere-Stad

Toch vreemd dat als je een verwijder bijdrage betaald je nog een keer bij de gemeente moet betalen. De gemeente zou het gewoon moeten innemen lijkt me.
Maar goed dat er iets komt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-21T08:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.