Wat wil jij AS/400-grondlegger Frank Soltis vragen?

Naast Windows-servers met x86-processoren zijn er nog vele andere, zwaardere platformen. De System i-machines, oorspronkelijk AS/400 geheten, behoren tot die aloude, robuuste systemen. Computable spreekt komende week - weer - met AS/400-grondlegger Frank Soltis. Ditmaal willen wij hem ook vragen van onze lezers voorleggen.

System i-servers staan bekend om hun stabiliteit en betrouwbaarheid. Maar ze hebben ook het imago van oude, misschien zelfs achterhaalde, machines. Toch heeft fabrikant IBM deze serverlijn in de loop der jaren voorzien van nieuwe en nieuwere technologie. Enerzijds de interne gelijkschakeling van de hardware met zijn Unix-servers, anderzijds het brengen van moderne software zoals Java en Linux. Grondlegger Frank Soltis blijft dan ook optimistisch over de toekomst voor 'zijn' platform.

Soltis stond al aan de wieg van de System/38-computer, die in 1978 op de markt kwam. De in 1988 onthulde AS/400 was daar een voortzetting van. De machine was een voor die tijd opmerkelijke combinatie; zo bevatte het besturingssysteem diverse programma's die normaliter apart stonden - en dus ook apart gekocht werden. Deze integratie, onder meer met beheersoftware en IBM's database DB2, is al jaren de troef van deze servers. Soltis is nog altijd actief betrokken bij IBM's systeemontwikkeling, tot en met de huidige generatie met Power5-processoren.

Wat wil jij hem vragen? Mail het ons dan leggen we het hem voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-31T11:57:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.