Managed hosting door True

Microsoft legt mkb verwijderen malware uit

Microsoft legt mkb-bedrijven uit hoe zij malware moeten verwijderen. Hiervoor biedt de softwaregigant een Malware Removal Starter Kit, die beschrijft hoe de Windows Preinstallation Environment (PE) gecombineerd kan worden met de Malicious Software Removal Tool.

Microsoft komt met een Malware Removal Starter Kit voor mkb-bedrijven. Deze kit geeft mkb-bedrijven technische informatie hoe ze de Windows Preinstallation Environment (PE) kunnen combineren met de Malicious Software Removal Tool, die al mee gaat in de maandelijkse patchronde.

De Malware Removal Starter Kit beschrijft welke dreigingen bedrijven kunnen ondervinden en hoe ze deze problemen kunnen oplossen. Hiervoor verwijst Microsoft naar de PE-uitvoering van Windows, die oorspronkelijk bedoeld pc-fabrikanten en ict-beheerders bij grote bedrijven. Zij kunnen hiermee een Windows-image maken met drivers en programma's voor hun eigen pc's. Inmiddels zijn er ook een aantal boot-cd's gemaakt voor het redden van data op gecrashte computers. Wellicht is Microsofts uitleg te ingewikkeld voor mkb-bedrijven, die vaak geen ict'er in huis hebben. Een kant-en-klare anti-malware boot-cd zou praktischer zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.