Managed hosting door True

IBM bespaart 250 miljoen met serverconsolidatie

IBM verruilt 3900 servers voor 30 Linux mainframes. Het vervangingsprogramma zorgt voor een besparing van 250 miljoen dollar en een energiebesparing van 80 procent. Bovendien wordt het bedrijf flexibeler. "IBM streeft naar een betere benutting van energie en technologie."

IBM vervangt 3900 computerservers door dertig System z-mainframes die draaien onder het besturingssysteem Linux. Volgens IBM verbruikt de nieuwe serveromgeving 80 procent minder energie.

Big Blue verwacht een besparing van 250 miljoen (looptijd 5 jaar) door dalende energie-, software- en systeemondersteuningskosten. De consolidatie maakt deel uit van een grootschalige vervanging van een generatie datacenters.

Tegelijkertijd wordt de it-infrastructuur van IBM flexibeler gemaakt. Dat initiatief maakt deel uit van Project Big Green, een plan ter waarde van één miljard dollar dat IBM in mei heeft aangekondigd om het energieverbruik van datacenters van het bedrijf en zijn klanten sterk te verminderen.

139 voetbalvelden

IBM beschikt over een totaal vloeroppervlak voor datacenters van meer dan 700.000 vierkante meter (ongeveer 139 voetbalvelden) en deze datacenters worden gebruikt voor 's werelds meest omvangrijke en geavanceerde activiteiten. De belangrijkste locaties bevinden zich in New York, Connecticut en Colorado in de VS en in het Verenigd Koninkrijk, Japan en Australië.

IBM verwacht dat de nieuwe wereldwijde infrastructuur, die ondersteuning biedt aan meer dan 350.000 gebruikers, voor grote ondernemingen een krachtig voorbeeld zal zijn van een geavanceerd ontwerp voor datacenters. IBM heeft sinds 1997 zijn wereldwijde strategische datacenters van 155 terugebracht tot 7.

"Als een van de grootste leveranciers en werkgevers in de technologiesector ter wereld beoordeelt IBM stelselmatig hoe zijn systemen optimaal kunnen worden benut", vertelt Mark Hennessy, vice-president en chief information officer IBM. "De consolidatie van wereldwijde accounts geeft duidelijk aan dat IBM streeft naar een betere benutting van energie en technologie."

System z

"Het mainframe is het krachtigste instrument om tegenwoordig kosten en energie te besparen in het datacenter", verklaart James Stallings, algemeen manager voor IBM System z-mainframes. "Door over te schakelen op het mainframeplatform, creëeren we een technologisch platform waarmee enerzijds energie wordt bespaard terwijl anderzijds de flexibiliteit en groeimogelijkheden worden verbeterd."

IBM gaat de 3900 gepensioneerde servers recyclen via IBM Global Asset Recovery Services.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.