Managed hosting door True

Infineon raakt Qimonda maar niet kwijt

De Duitse chipmaker Infineon blijft zitten met zijn aandelen in geheugenchipdochter Qimonda. Een jaar geleden bracht Infineon de dochter naar de beurs in New York. Het bedrijf heeft echter nog steeds 86 procent van de aandelen in handen.

"Als niemand ze wil hebben, dan geven we ze wel weg", moet directievoorzitter Wolfgang Ziebart van Infineon hebben gedacht. Hij wil zijn aandeelhouders vragen of hij de Qimonda-stukken mag weggeven - aan diezelfde aandeelhouders.

De Infineon-aandeelhouders zullen de aandelen Qimonda ontvangen in plaats van het dividend waarop zij recht hebben. Zo wil Ziebart het belang van Infineon in Qimonda tot onder de 50 procent hebben teruggebracht in 2009.

Jojo

De beursgang van Qimonda was een jaar geleden al een zware bevalling. Infineon wilde graag van de geheugenchipmaker af omdat de markt voor de opslagchips erg wispelturig is. Daardoor gingen de Infineon-resultaten op en neer. De beursgang moest Infineon weer het voorspelbare bedrijf maken dat beleggers graag zien.

Of de aandeelhouders in 2009 blij zijn met hun Qimonda-aandelen is de vraag: de koers schommelde deze week rond 1,30 dollar - precies eentiende van de introductieprijs een jaar gelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.