Managed hosting door True

Nieuwe PCI Express-standaard in de maak

De PCI Special Interest Group (SIG) heeft de details van de volgende generatie PCI Express beschreven. Het gaat dan om versie 3 van de specificatie; de eerste v2-producten komen overigens pas volgend kwartaal in de winkel te liggen.

De definitieve specificaties voor v3 komen pas eind 2009. Dit betekent dat de v3-hardware op z'n vroegst in 2010 verschijnt. PCI Express v2-producten hebben dus een levensduur van zeker drie jaar, net als die gebaseerd op de eerste generatie van deze technologie.

PCI Express v3 kan acht gigatransfers per seconde aan, in tegenstelling tot de 5 gt/s voor v2 en 2.5 gt/s voor v1. Volgens de SIG is dat gewoon mogelijk met de huidige siliconprocestechnologie. Dat maakt producten op basis van de toekomstige specificatie relatief goedkoop; de huidige chiptechnologie is immers breed in gebruik.

De nieuwe PCI Express-versie blijft compatibel met de huidige hardware, maar maakt gebruik van een nieuwe manier om gegevens te coderen. Daardoor is de overhead bij dataoverdracht maar liefst 20 procent lager, met een verdubbeling van de datadoorvoersnelheid tot gevolg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.