Managed hosting door True

Nokia waarschuwt voor gevaarlijke batterij

Nokia waarschuwt voor overhitting van 46 miljoen batterijen in mobiele telefoons. Het gaat om het accu type BL-5C. Klanten wordt dringend verzocht hun batterij te contoleren.

Nokia waarschuwt voor overhitting van 46 miljoen batterijen van het type BL-5C in mobiele telefoons. De batterij wordt toegepast in vijftig verschillende typen toestellen. In totaal zijn er wereldwijd driehondermiloen BL-5C-batterijen in gebruik. De waarschuwing komt na klachten van ongeveer honderd gebruikers uit verschillende landen. De batterijen vertonen problemen als ze tweehonderd tot driehonderd keer zijn opgeladen. Door oververhitting zet de batterij uit en komt los van het toestel. Het gaat om batterijen die tussen december 2005 en november 2006 bij het Japanse bedrijf Matsuhita zijn gemaakt. Het mankement is mogelijk ontstaan door een fout in de productie. Nokiagebruikers kunnen op een website controleren of ze een batterij hebben uit de gevaarlijke serie. De gevaarlijke batterij kan gratis worden omgeruild voor een veilig exemplaar.

Analisten ramen de financiële schade op 86 miljoen euro. Nokia zegt over de omvang van het schadebedrag nog geen uitspraak te kunnen doen, omdat nog niet alle gebruikers van de gevaarlijke accu's zich hebben gemeld.

Nokia spreekt tegen dat er een verband bestaat tussen haar batterijen en exploderende Sony accu's in laptops. Een explosie van een Sony batterij in een laptop van Dell zorgde vorig jaar voor grote opschudding. Beelden van de ontploffing tijdens een Japanse beurs gingen de wereld over en diverse merken (onder andere Apple, Dell, Toshiba, IBM) besloten hun laptops met Sony accu's terug te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tja ik heb net een nummercheck gedaan, Nokia zegt dat ie er niet bij hoort.
Maar wat als dat ding toch explodeert aan je oor?! Toch maar in de gaten houden dus, het is wel een BL-C5 batterij !!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-15T11:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.