Managed hosting door True

Samsung verbetert prototype brandstofcelbatterij

Brandstofcelaccu

Samsung heeft het prototype van de brandstofcelaccu verbeterd. Het prototype kan een laptop een maand van stroom voorzien. Brandstofceltechnologie ziet er veelbelovend uit. Toch duurt het nog enkele jaren voor de eerste modellen op de markt zullen verschijnen.

Samsung heeft een verbeterd prototype van de brandstofcelaccu laten zien in zijn bedrijfsshowroom. De nieuwe batterij is kleiner dan het vorige prototype, maar heeft wel dezelfde levensduur. Volgens Samsung kan de accu een laptop een maand lang, acht uur per dag van stroom voorzien.

Geluidsniveau

De gebruikte techniek is DMFC (Direct Methanol Fuel Cell) en is verwerkt in de laptopdock. De brandstofcel heeft een capaciteit van 650 wattuur per liter en kan in totaal 1200 wattuur aan energie leveren. Brandstofcelbatterijen produceren meestal veel geluid. Samsung had al eerder een prototype op de markt gebracht waarin het geluidsniveau sterk is teruggebracht. Ook dit prototype heeft een laag geluidsniveau.

Omdat de brandstofcelaccu meer energie levert dan een gemiddelde accu, komen er nieuwe mogelijkheden. Betere beeldschermen is een van de opties.

Doorbraak

"Brandstofceltechnologie staat aan de rand van een doorbraak. Het komt eraan. Er wordt nog altijd aan gewerkt om de technologie te verbeteren, daarom is het product nog niet te vinden in de schappen. Maar brandstofcelaccu's zijn er veelbelovend voor de toekomst", aldus Roger Kay, Endpoint Technologies Associates principal analyst tegen TechNewsWorld.co.uk. Zowel Toshiba als Samsung werken al een tijd aan brandstofcelaccu's. Toch zal het nog enkele jaren duren voordat de eerste laptops met brandstofcelaccu's in de winkel liggen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-16T10:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.