Managed hosting door True

HP ontwikkelt dienst om overal te kunnen printen

Printer

Computerfabrikant Hewlett-Packard heeft in alle stilte een gratis dienst geïntroduceerd waarmee het mogelijk is om via een mobieltje documenten af te drukken op een printer aan de andere kant van de wereld.

Een klein team ontwikkelaars van HP Labs heeft de afgelopen maanden de dienst Cloudprint ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers documenten via hun mobiele telefoon delen, opslaan en printen. Het idee ontstond tijdens een brainstormsessie eerder dit jaar over hoe HP zou kunnen profiteren van de introductie van de iPhone, zegt Patrick Scaglia van HP's onderzoekstak maandag in The New York Times.

Het achterliggende idee is dat documenten van een gebruiker fysiek worden losgekoppeld van de computer en printer en dat die documenten eenvoudig 'mobiel' kunnen worden gemaakt. Een mobiele telefoon en toegang tot een printer zijn dan de enige benodigdheden om te kunnen printen, zo redeneert HP.

SMS

Om Cloudprint te kunnen gebruiken, dient een gebruiker zijn documenten eerst virtueel aan te leveren bij HP. Het systeem van de printerfabrikant kent een binnengekomen document een code toe, die vervolgens per sms aan de gebruiker wordt gestuurd. Met diezelfde code kan de gebruiker zijn document vervolgens via een speciale website vanaf elke locatie met internet benaderen. Het kan dan worden opgehaald als pdf-bestand om op de dichtsbijzijnde printer te worden afgedrukt.

Directory service

Beschikbare printers kunnen worden gevonden via een speciaal ontwikkelde directory service (een soort online telefoonboek) die via Google Maps beschikbare publieke printers in de buurt toont. Cloudprint werkt vooralsnog overigens alleen met Windows. Aan een Mac-versie wordt gewerkt.

Redactie Tweakers.net/Wilbert de Vries
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-20T10:54:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.