Universiteit stopt internet in het riool

De Universiteit van Aberdeen biedt studenten snel internet op de studentenkamer via de riolering. Deze aanpak voorkomt dat er op het universiteitsterrein moet worden gegraven voor de aanleg van het netwerk.

De breedbandkabel via de riolering is een vinding van het Britse bedrijf H2O Networks, opgericht in 2002 en gespecialiseerd in het trekken van kabels door rioolbuizen.

Het aanleggen van een netwerk via de riolering neemt slechts eenvijfde van de tijd die het zou vergen op de traditionele manier. Daardoor is het netwerk binnen enkele weken 'in de lucht', in plaats van binnen enkele maanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoop dat er dan wel goede kabelafdichtingen zijn geinstalleerd door de ISP (Internet Shit Provider). Anders heb je een internet aansluiting met een luchtje.

Is dit soms een proef van de overheid om ons zo ook - in een later stadium - internet-belasting te kunnen gaan heffen? De aan/afvoer van bits loopt immers dan door hetzelfde kanaal als waar je nu al rioolbelasting moet betalen ;-)

Gezien bijgaande illustratie krijgt up/downloaden dan ook een nieuwe betekenis (en geur?)

En hoe zal het aftappen van deze nieuwe verbinding gaan verlopen. Ik moet er effu niet aan denken. Voor je het weet moet je dan nog mileubelasting betalen hiervoor ;-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-21T15:57:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.