Managed hosting door True

'Nieuwe notebooks zijn het wachten waard'

De nieuwe generatie notebooks is het wachten waard. Dat stellen verschillende marktexperts over de notebookmarkt in 2008. Ze voorspellen onder andere dat de harde schijf wordt vervangen door chips en de opkomst van notebooks zonder Windows besturingssystemen.

Binnen de innovatie van notebooks  staat een aantal interessante technieken op het punt van introductie die zeker het wachten waard zijn. Hoewel het ongebruikelijk is om in de snelle wereld van de ontwikkeling van notebooks te wachten adviseert Informationweek de geïnteresseerden van laptops nog even de hand op de knip te houden. Er komen nieuwtjes aan die u niet wilt missen, stelt het blad. Verschillende experts en trend-analisten van de notebookmarkt concluderen een zevental marktontwikkelingen voor 2008. Grote notebooks worden groter, notebooks gaan breedbeeld, de omvang van kleine notebooks zal nog meer krimpen, de draadloze mogelijkheden breiden verder uit, de keuze voor groene leveranciers wordt eenvoudiger, vaste opslag op chips in plaats van schijven. steeds meer notebooks betekent steeds minder Windows.

-Grote Notebooks worden groter
Hoewel met het oog op mobility laptops steeds kleiner en lichter worden, zijn er laptops voor andere doeleinden die steeds groter worden. Het gaat om notebooks die gebruikt worden als mediacenter en voor gaming. Gartner verwacht dat de reuze laptop de desktop zal vervangen.

-Notebooks gaan breedbeeld
De trend van breedbeeldschermen zet door. De beeldschermresolutie wordt aangepast aan de standaard van hd-tv.

-De omvang van kleine notebooks zal nog meer krimpen
De grens tussen omvang en hanteerbaarheid zal  nog verder worden opgezocht. Ook vervaagd de grens tussen umpc's (ultra mobile pc's) en smartphones.

-De mogelijkheden van draadloos breiden verder uit
De overgang van de 802.11g standaard naar 802.11n vergroot het bereik van de notebook en fabrikanten voorspellen een toename in het gebruik van Bluetooth technologie. De verwachting is dat eind 2008 de helft van de laptops is uitgerust met Bluetooth.

-De keuze voor groene leveranciers is eenvoudiger
Na de ontwikkeling van de energiezuinige batterij slaat de groene hype over op de ontwikkeling van standaard technologie zoals processors.

- Vaste opslag op chips in plaats van schijven
Harde schijven worden vervangen door chips. Dataopslag zal plaats vinden via flash kaarten, volgens dezelfde techniek als geheugen kaarten van digitale camera's. Chip-opslag zal het komende jaar zijn intrede doen in notebooks. 

-Steeds meer notebooks betekent steeds minder Windows
De constante factor van Windows als besturingssysteem van notebooks brokkelt af. In de VS heeft nu een op de zeven notebooks een ander besturingssysteem dan Windows. Analisten verwachten  dat de komende jaren de implementatie van Linux en besturingssystemen van onder andere Apple het aandeel van Windows verder zal verkleinen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fijn om te horen:)
Windows is IMHO niet zo'n goed besturingssysteem, vooral als het om laptops gaat. Vooral Vista gebruikt veel te veel stroom, wat ervoor zorgt dat de laptop binnen drie kwartier niet meer te gebruiken is.
Verder vind ik het fijne aan Ubuntu dat je meteen de belangrijkste dingen gratis hebt (OpenOffice.org, fotobeheerder/bewerker enz.) en makkelijk nieuwe dingen kan toevoegen.
En vooral dat het gratis is :)
Mac OS vind ik ook wel goed, maar de prijs drijft mij toch naar Ubuntu!

"- Vaste opslag op chips in plaats van schijven
Harde schijven worden vervangen door chips. Dataopslag zal plaats vinden via flash kaarten, volgens dezelfde techniek als geheugen kaarten van digitale camera's. Chip-opslag zal het komende jaar zijn intrede doen in notebooks. "

Zulke "flashkaarten" worden SSD-disks genoemd, en werken op het principe van flash, niet hetzelfde dus.

"-Steeds meer notebooks betekent steeds minder Windows
De constante factor van Windows als besturingssysteem van notebooks brokkelt af. In de VS heeft nu een op de zeven notebooks een ander besturingssysteem dan Windows. Analisten verwachten dat de komende jaren de implementatie van Linux en besturingssystemen van onder andere Apple het aandeel van Windows verder zal verkleinen."

Een op de zes notebooks in de VS is een Apple product. Dat zijn de cijfers van gisteren, dus waar jij een op de zeven vandaan haalt?
Verder wil ik wel een kanttekening maken namelijk dat de VS op dit moment een grote Apple hype geniet en het de verwachting is dat deze weer instort.

Linux notebooks hebben nooit en zullen nooit verkopen, simpelweg omdat de fabrikant veel te veel moeite moet stoppen in het compatible maken van de verschillende "distro's" met zijn product. Apple en Microsoft bieden daar wel wat voordelen in.

Wachten is gewoon bullsh*t. In computerland kan je altijd blijven wachten en die zogenaamd nieuwe dingen die er allemaal aankomen vallen wel mee. Je kan er later ook nog wel een een WiFi-kaartje in steken en een ssd hdd. En jullie vergeten ook nog dat de spullen waar jullie over praten niet in de goedkope modellen latops gaat zitten maar alleen in de echte high end waar je ook voor gaat betalen

wrom zonder windows? Windows is het beste os ter wereld en dat zal altijd zo blijven

> wrom zonder windows? Windows is het beste os ter wereld en dat zal altijd zo blijven<

Inderdaad, Windows verslaat alle andere OS'en op de volgende punten:

- Veiligheid (Er is geen OS waar zoveel verschillende virusscanners, firewalls en spywareverwijderaars voor te krijgen zijn; het kan niet anders dan dat Windows veiliger is)

- Gebruiksgemak (Geen ander OS geeft zulke duidelijke foutmeldingen als "1628 Failed To Complete Installation", "Neem contact op met de beheerder" of "Error 0x0443")

- Duidelijke licentievoorwaarden (Wie wil er nou geen OS waarvan de maker je verbiedt om het op je nieuwe computer te installeren zonder het opnieuw te kopen?)

- Installatiegemak (Het is immers veel makkelijker om voor al je programma's en drivers apart op Internet te gaan zoeken naar updates, in plaats van op een plek alle updates voor alle programma's en drivers te downloaden en te installeren)

- Stabiliteit (Crashes komen altijd door brakke drivers, gelukkig zijn daar er heel veel van, dus langer dan een weekje zonder crash hoef je met Windows niet vaak te doen)

Vooral dat nieuwe Vista!!!!
Tjonge jonge, nog nooit zo vaak een blue screen gehad.
Wat een bagger troep, nee ik ben weer terug naar XP.

"Inderdaad, Windows verslaat alle andere OS'en op de volgende punten:

- Veiligheid (Er is geen OS waar zoveel verschillende virusscanners, firewalls en spywareverwijderaars voor te krijgen zijn; het kan niet anders dan dat Windows veiliger is)"

Onzin, 't allergrootste deel van de virussen zijn nu eenmaal geschreven voor Windows. Er bestaan nauwelijks virussen die een impact hebben op het Linuxbesturingssysteem. Juist daarom is Linux veel veiliger. Daarom ook dat 't grootste deel van de servers niet toevallig op... Linux draaien.

Dat een open source als Linux Ubuntu velen malen veiliger dan Windows. Er kan zich geen virus nestelen in het systeem omdat hier niets in kan worden geinstalleerd. Wat overigens zowel een minpunt kan zijn, maar dit maakt de notebook zeker veiliger.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.