Managed hosting door True

AMD presenteert processor met drie kernen

 

AMD wil voor april volgend jaar een driekernige versie van zijn quad-core Phenom desktop-processor op de markt brengen. De quad-core verschijnt voor het einde van dit jaar al op de markt.

AMD liet vlak na de lancering van ‘Barcelona', de eerste x86 met vier kernen, weten dat het begin volgend jaar een chip op de markt brengt met drie kernen. De vierkernige processor is bedoeld om Intel in de servermarkt het hoofd te bieden. Phenom, de quad-core voor desktops, moet datzelfde gaan doen op de desktop-markt. Dat meldt eeTimes vandaag.

Voordeel

Het plan voor de driekernige Phenom laat zien hoe ver de desktopsoftwaremarkt achterloopt op de voortgang van de chipfabrikanten. "Het grootste deel van de desktopapplicaties zijn geoptimaliseerd voor tweekernige chips", zegt Leslie Sobon, directeur product and brand management van AMD's desktopafdeling.

Volgens Sobon kunnen gebruikers die veel verschillende taken tegelijk uitvoeren met normale desktopapplicaties zo'n 20 tot 40 procent voordeel behalen met de driekernige processor. De vierkernige chip is specifiek bedoeld voor gamers en professionele media-ontwikkelaars. De Phenom- en Barcelona-chips zijn gemaakt met AMD's meest recente 65nm procestechnologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2134843). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 
Vacatures bij AMD

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.