Managed hosting door True

MKB zonder printbeleid verspilt geld en papier

 

Kostenreductie en een groen beleid zijn voor veel bedrijven van beleid. Toch heeft een groot deel van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf geen zicht op hun printerinfrastructuur en wordt er meer geprint dan twee jaar geleden.

De helft van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf heeft plannen om de printkosten te reduceren. Tweederde van de bedrijven zegt meer te printen dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Lexmark.

Een kwart van de midden- en kleinbedrijven in Nederland voert geen evaluatie uit van de printerinfrastructuur. Dat is meer dan in de meeste Europese landen. Gemiddeld voert 22 procent van de bedrijven in het midden - en kleinbedrijf nooit een review uit. Lexmark denkt dat dit tot een verspilling van technologie, papier en geld leidt.

Traditioneel gebruik

Van de Nederlandse bedrijven is 65 procent uitgerust met een multifunctionele printer. Bij 10 procent van de ondervraagde bedrijven heeft iedere medewerker één printer. Het grootste deel, 56 procent, heeft per 2 tot 4 werknemers één printer. De multifunctionele printers worden hoofdzakelijk gebruikt om te printen, kopieren en faxen. De andere functies, zoals fotoprinten en archiveren zijn slechts voor 7 procent van belang.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2174326). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×