Managed hosting door True

Sun sluit Intel weer in de armen

Oude liefde roest niet, moet Sun Microsystems gedacht hebben. Eind jaren '80 stopte Sun met het gebruik van Intel-processoren in zijn werkstations, maar nu keert het platform weer in zijn apparaten terug.

Sun Microsystems introduceert zijn Ultra 24 Workstation, mét Intels Garlow-platform, meldt The Register. Volgens Sun zijn de apparaten speciaal ontworpen voor het zware technische ontwerpwerk. Het nieuwe werkstation ondersteunt Intel Core2 Duo-, Core2 Quad- en Qore2 Quad Extreme-processors, oplopend tot 3,0.

De Ultra 24 is uitgerust met 8 GB DDR2-667 geheugen en 3 TB interne diskopslag. De Ultra 24 Workstation van Sun mag dan weer sinds tijden zijn uitgerust met Intel, het is ook het eerste werkstation ooit dat Sun uitbrengt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit mag dan het eerste werkstation zijn met een Intel-processor. Sun verkoopt al tijden werkstations met AMD en sparc-processoren.

Zoals Henk Jan al zegt, workstations worden als heel lange tijd door SUN gemaakt. Sparc/AMD of Intel. Zelfs Motorola CPU's zijn er gebruikt in de SUN 3/400 systemen bv.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.