'Ontwerpfout MacBook-schijf kan gegevens vernietigen'

Een Britse bedrijf voor dataherstel waarschuwt Apple MacBook-bezitters dat ze het risico lopen om gegevens te verliezen vanwege een ontwerpfout van bepaalde typen harde schijven.

Het bedrijf Retrodata claimt meerdere dozijnen schijven onder ogen te hebben gekregen waar de lees/schrijf-koppen loslieten van de arm. Het zou gaan om 2,5"-schijven van Seagate met firmwareversie 7.01 die zich in MacBooks en MacBook Pro's, maar ook in Mac mini's bevinden.

'De loskomende koppen vormen diepe krassen in de platters. De schade komt het meeste voor bij de binnenste tracks, maar sommige krassen zitten aan de buitenste track en zodra dat het geval is, is de schijf niet meer te repareren' , aldus Duncan Clarke van Retrodata tegen Techworld.

Volgens Clark moeten Apple-gebruikers zelfs in paniek raken als ze er via Systeemprofiel achter komen dat ze over een schijf met firmwareversie 7.01 beschikken. 'Apple is hoogst onverantwoordelijk bezig. Het bedrijf zou een terugroepactie moeten beginnen.'

Volgens een specialist van concurrerend bedrijf DiskEng dient de soep echter niet zo heet te worden gegeten als ze wordt opgediend: "Schade aan de platters is een veelvoorkomend probleem bij laptops". Volgens hem zou je honderden of zelfs duizenden schijven moeten onderzoeken om er zeker van te zijn dat er sprake is van een ontwerpfout. Seagate verklaart de zaak te onderzoeken.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-05T11:15:00.000Z Redactie tweakers.net
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.