Storagevirtualisatie nog niet populair in Nederland

Dit artikel delen:

Storagevirtualisatie is in Nederland nog niet echt doorgedrongen. Slechts een klein deel van de Nederlandse bedrijven past deze vorm van virtualisatie toe om de datagroei te lijf te gaan. Anderen kiezen voor meer storage.

In Nederland wordt nog weinig gebruik gemaakt van virtualisatie in opslagomgevingen. Dat blijkt uit onderzoek van Hitachi Data Systems. Van de ondervraagde bedrijven zet minder dan 5 procent virtualisatie in als oplossing voor de groeiende hoeveelheid data.

Bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat het volume hiervan het komende jaar met 40 tot 60 procent toeneemt. Een groot deel van de bedrijven wil deze groei opvangen door de storage-infrastructuur uit te breiden. "Je ziet bij nieuwe ontwikkelingen en toepassingen dat het altijd even duurt voordat een grote groep hiervan gebruikmaakt", zegt Rob Hilterman, sales engineer manager bij Hitachi Data Systems. 30 procent zegt dat het in de toekomst wel gebruik wil maken van storage-virtualisatie om de groei van de data op te vangen.

Bedrijfsprocessen

De groeiende datahoeveelheid komt vooral doordat er steeds meer data noodzakelijk is voor de dagelijkse bedrijfsprocessen. De data wordt in 38 procent van de gevallen gebruikt door branchespecifieke applicaties en 32 procent van de opgeslage data is video- en fotomateriaal. Disk is de meest populaire opslagmethode. Tape wordt vooral gebruikt bij de back-up van data.

Servervirtualisatie is al wat breder doorgedrongen bij het bedrijfsleven. Bijna de helft van de respondenten gaf aan wel al servervirtualisatie toe te passen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-09T10:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.