Managed hosting door True

Intel stoot ontwikkeling van netwerkprocessoren af

Intel stoot de ontwikkeling van de populaire IXP-netwerkprocessor af. De chipfabrikant rekent de productlijn van IXP-netwerkprocessoren niet langer tot de kernactiviteiten.

Intel stopt met de ontwikkeling van IXP-netwerkprocessoren. De chipfabrikant maakt en verkoopt alleen nog oudere modellen van IXP. Nieuwe chips worden extern geproduceerd. Het ontwerp en de marketing van de netwerkprocessor komt in handen van Netronome Systems, een nieuw techbedrijf dat zich specialiseert in dpi-technologie.

Volgens een zegsman van Netronome wil het bedrijf de Layer 4 tot Layer 7-mogelijkheden die nodig zijn voor DPI (distributed protocol interfaceinbakken in silicium. De huidige IXP 2800 combineert meerdere micro-engine cores met een op XScale gebaseerde controller en is bedoeld voor applicaties met veel datadoorvoer. De chip haalt datasnelheden  van 10Gbps (voor dpi). In een configuratie met twee processoren gaat geen capaciteit verloren waardoor de snelheid wordt verdubbeld.

De chips concurreren met die van een aantal kleinere ontwikkelaars, waaronder Marvell. Netronome benadrukt echter dat het bedrijf de IXP-business niet heeft gekocht en dat de deal geen verband houdt met de verkoop van Intels XScale-tak aan Marvell vorig jaar, zo schrijft Techworld.com. Hoewel er formeel geen sprake is van een overname, is het wel duidelijk dat de volgende generatie IXP's Netronome-producten zullen zijn. Dit blijkt onder meer uit de naamswijziging. De nieuwe chips zullen 'Network Flow Processors' gaan heten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.