Managed hosting door True

IBM Nederland wil nog meer 'handjes' afstoten

Na de verkoop van On Site Support aan Centric wil IBM nu ook zijn technische netwerkdivisie NSD Physical Network van de hand doen. Er lopen onderhandelingen met AT&T. Het gaat om zo'n tachtig medewerkers.

IBM en AT&T onderhandelen over de verkoop van NSD Physical Network uit Almere, melden welingelichte kringen. Zo'n tachtig medewerkers leveren hier netwerkdiensten, zoals het leggen van kabels, het aanbrengen van switches, het beheren van firewalls, het verzorgen van patches en het beheren van netwerken op afstand. AT&T, dat in Nederland zijn positie als netwerkdienstverlener tracht uit te bouwen, wil niet reageren op dit bericht. IBM, dat doorgaans geen commentaar geeft, was niet bereikbaar voor commentaar.

Uitwijk

Eerder verkocht IBM On Site Support (ruim zestig medewerkers) aan Centric. Hier werken circa vijftig medewerkers die technische ondersteuning aan klanten verlenen, én tien mensen die de interne printers beheren. Geruchten gaan dat IBM nog meer ondersteuningsactiviteiten wil afstoten, zoals het tapetransport en -opslag en het uitwijkcentrum in Almere. AT&T zou hiervoor ook belangstelling hebben.

Ricoh

Begin dit jaar kondigden printerfabrikant Ricoh en IBM reeds aan een joint venture te sluiten voor de overname van IBM's Printing Systems Division. In Nederland wordt deze joint venture - Ricoh 51 procent, IBM 49 procent - volgend jaar van kracht. Dan zal naar verwachting nog een aantal medewerkers IBM moeten verlaten. De nieuwe onderneming, InfoPrint Solutions Company, zal over drie jaar volledig in handen van Ricoh zijn.

Angst

IBM is dus bezig met een reorganisatie waarbij veel uitvoerend personeel de deur wordt gewezen. Het betreft doorgaans oudere, lager opgeleide medewerkers die al jarenlang voor Big Blue werken. Onder hen leeft de angst dat zij bij hun nieuwe werkgevers na verloop van tijd worden afgevloeid, omdat ze te duur zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-19T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.