Managed hosting door True

Google produceert zelf 10 Gbps switches

 

Google

Google bouwt en installeert in het geheim zijn eigen 10 Gbps Ethernet-switches voor de interconnectie van zijn datacenters. Dat schrijft analist Andrew Schmitt van Nyquist Capital. Google bouwt ook zijn eigen servers.

Google heeft de laatste tijd heel wat ingenieurs van Cisco en andere netwerkbedrijven aangetrokken. Het is nu duidelijk waarom. Google heeft zijn eigen 10 Gbps Ethernet-switches ontwikkeld. Blijkbaar zijn er geen commerciële alternatieven beschikbaar die de eisen van Google inwilligen op het vlak van kost en energieverbruik. Dat schrijft analist Andrew Schmitt.

Volgens Schmitt zou die nieuwe aanpak een enorme impact kunnen hebben op de leveranciers van 10 Gbps Ethernet-switches. Google zou ze gebruiken voor de interconnectie van z'n servers in de diverse datacenters. De analist geeft aan dat Google meer dan 500.000 servers in huis heeft. Dat zou betekenen dat het maandelijks over zo'n 5.000 poorten van 10 Gbit/s zou moeten beschikken.

Google is bijzonder karig met reacties op dit soort nieuws. Eerder werd al bekend dat het bedrijf zijn eigen servers bouwt. Google wilde daar geen commentaar op geven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2226656). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×