Managed hosting door True

Microsoft wil Siberisch datacenter

 

Softwaregigant Microsoft overweegt een groot datacenter te bouwen in het Siberische Irkoetsk. Met de geplande tienduizend servers zou het wel een kleiner complex zijn dan die het bedrijf kortgeleden aankondigde in Dublin en Chicago.

In de buurt van Irkoetsk, een van de grootste steden in Siberië, gaat Microsoft een datacenter neerzetten. De softwaregigant ondertekende daartoe kortgeleden een overeenkomst met de regionale overheid, schrijft de Russische nieuwsstek Kommersant. Het project heeft volgens Microsoft tot doel 'het ict-gebruik in de overheidssector te vergroten en verschillende opleidingsprogramma's lokaal op te zetten.' Er zou nog geen exacte locatie voor het datacenter bekend zijn gemaakt.

Volgens de gouverneur van de regio Irkoetsk, Andrei Gubov, kan het complex worden aangekoppeld op het glasvezelnet van één van Ruslands telecomaanbieders. Het datacenter zou een capaciteit krijgen van 50 megawatt. Birger Sten, die aan het hoofd staat van Microsoft Rusland, zegt dat Rusland nog geen datacenter heeft van deze omvang.

Eerder dit jaar werd bekend dat Microsoft ook op andere plekken plannen heeft voor datacenters. Het complex dat in Dublin staat gepland, wordt waarschijnlijk tienmaal zo groot als die in Irkoetsk. Ook in Chicago bouwt de softwareleverancier aan een datacenter.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2234606). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Slimme zet ... handig qua koeling :-)

Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×