Opnieuw meer servers verkocht in Europa

Het afgelopen kwartaal werden in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) meer servers verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Virtualisatie heeft minder impact op de verkoop dan verwacht.

Het aantal verkochte servers in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groeide het afgelopen kwartaal met 12,8 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet uit serversverkopen steeg met 5,9 procent. In totaal bedroeg deze omzet het afgelopen kwartaal 4,13 miljard dollar (ongeveer 2,8 miljard euro). In totaal werden er 645.000 servers verscheept in de EMEA-regio. De blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner.

"De vraag naar servers bleef goed. In de vraag was niets te zien van de instabiliteit van de financiële markten het afgelopen kwartaal", zegt Samina Malik, analist bij Gartner. In de EMEA-regio kwam de groei vooral door de verkoop van x86-servers en Unix-servers met zowel RISC of Itanium-processoren. Servers van HP werden het meeste verkocht.

Wereldwijd

In EMEA werden procentueel meer servers verkocht dan wereldwijd. Wereldwijd groeide het aantal verkochte servers met 8,7 procent naar 2,2 miljoen servers. De wereldwijde omzet uit serververkopen was 13,4 miljard dollar. Dat is een stijging van 2,6 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Virtualisatie heeft minder impact op de verkoop van servers dan de vraag uit opkomende markten en een groeiende vraag naar meer opslag.

IBM is nog altijd de grootste als gekeken wordt naar de omzet uit serververkopen, maar zag de omzet dalen met 8 procent het afgelopen kwartaal. Het marktaandeel van IBM daalde met 2 procent. Desondanks heeft Big Blue nog altijd het grootste marktaandeel met 30,1 procent. HP, tweede op de lijst, deed het beter en zag de omzet groeien met 13,9 procent. Het bedrijf leverde ook de meeste servers het afgelopen kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-28T10:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.