Managed hosting door True

Prijs moet keuze voor informaticaopleiding stimuleren

De Stichting Bakkenist reikte aan Ward van Wanrooij, informatica-alumnus van de Universiteit Twente, de Jong Talent Prijs uit voor zijn onderzoek naar de betrouwbaarheid en efficiëntie van internet. Met de prijs wil de stichting de keuze voor een studie informatica stimuleren.

Ward van Wanrooij studeerde cum laude af aan de opleiding informatie van de Universiteit Twente. Hij deed onderzoek naar de de betrouwbaarheid en efficiëntie van internet. Hiervoor ontving hij van Stichting Bakkenist de Jong Talent Prijs. Van Wanrooij werd al in 2002 technisch directeur van Technocon in Tiel. Hij voltooide zijn studie náást het ondernemerschap. Naast de Jong Talent Prijs reikte de stichting ook de Jong Talent Aanmoedigingsprijzen uit aan vijf studenten van de Universiteit Twente.

Aanmoedigingsprijzen

Met de prijzen wil de Stichting Bakkenist de keuze voor een studie informatica stimuleren. In het winnende onderzoek heeft Van Wanrooij onder meer gekeken naar de bewaarplicht van het surfgedrag van Europese burgers. Schattingen wezen uit dat providers hiervoor jaarlijks zesduizend harde schijven nodig zouden hebben. Van Wanrooij ontwierp procedures waarmee dit aantal omlaag zou kunnen naar driehonderd. De jurering was in handen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem. De Maatschappij reikte zelf ook 32 Jong Talent Aanmoedigingsprijzen uit. Deze gaan naar de beste eerstejaarsstudenten van verschillende exacte en technische richtingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-29T10:24:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.