Managed hosting door True

Mierenplaag is vreemdste computerramp 2007

Een harde schijf die niets meer doet doordat er een hele fles mierenverdelger is ingespoten. Of een usb-stick die in het hapje van de dochter valt. Twee voorbeelden uit de Top 10 computerrampen 2007.

Een mierenplaag en een kapotte parachute voeren dit jaar de top tien aan van de vreemdste computerrampen 2007 van Kroll Ontrack. Het bedrijf publiceert ook dit jaar weer de meest vreemde computerrampen die hun technici het afgelopen jaar zagen.

1. Mierenplaag

Toen een complete mierenkolonie zich had gevestigd in de externe harde schijf van een fotograaf in Thailand werd het omhulsel van de schijf verwijderd en er een bus insectenverdelger in leeggespoten. De mieren overleefde de aanval niet, maar ook de data was verdwenen.

2. Vrije val

In een poging de werking van een parachute te testen, werd een als vracht functionerende camera uit een vliegtuig geworpen. De parachute slaagde niet voor de test en de camera kwam niet al te zacht en in stukken op de grond terecht.

3. Boren

Een Britse wetenschapper had het helemaal gehad met het gepiep van zijn harde schijf. Hij boorde hij een gat in de buitenkant en goot een scheut olie over het mechanisme. Het gepiep stopte meteen. Het apparaat ook.

4. Smeltkroes

Een grote brand verwoestte een compleet kantoorpand. Er bleef niets over behalve een paar cd’s. De enige informatie die het bedrijf nog had. De cd’s waren echter vast gesmolten aan het hoesje. De ultieme uitdaging voor de technici.

5. Stick slingeren

In het heetst van de strijd, gooide een Australische zakenman tijdens een discussie een usb-stick naar zijn partner. Het apparaatje, voorzien van vitale bedrijfsinformatie, spatte in kleine stukjes uiteen op de vloer.

6. Gevaarlijk goedje

Een wetenschapper knoeide tijdens een experiment bijtend zuur op een externe harde schijf.

7. Zoekplaatje

Een trouwfotograaf brak het zweet uit toen hij erachter kwam dat hij per ongeluk de trouwfoto’s van een bruidspaar had overschreven. Twee dagen voordat het kersverse stel terugkeerde van hun huwelijksreis schakelde hij Kroll Ontrack in. De bruid weet nog steeds van niks...

8. Duur spelletje

Een visser nam tijdens een dagje vissen zijn laptop mee om, terwijl hij wachtte op zijn vangst, spelletjes te kunnen spelen. Toen hij opstond, verloor hij zijn evenwicht en belandde samen met zijn laptop in het water.

9. Hapje voor papa

In de haast om uit zijn werk te komen om zijn peuter eten te geven, vergat een overenthousiaste vader zijn usb-stick uit zijn borstzak te halen. Toen hij over de kinderstoel heen boog, viel de stick in een bordje plakkerige appelmoes.

10. Kleine wasjes...

Een vrouw nam contact op met Kroll Ontrack, om te klagen dat haar data weg was gewassen. Haar usb-stick had een wasje in haar machine meegedraaid en niet verwonderlijk stond er daarna niks meer op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste redactie,

volgens mij is 'data' een meervoudsvorm

Mijn ervaring is dat USB sticks wel wasmachine bestendig zijn, en daarmee kan het probleem van nummer 9 dus eenvoudig opgelost worden.

"Haar usb-stick had een wasje in haar machine meegedraaid en niet verwonderlijk stond er daarna niks meer op. "

Misschien wel verwonderlijk maar het omgekeerde kan ook. Een goede kennis liet recentelijk per ongeluk zijn gloednieuwe MP3-speler/mass storage device meedraaien in de was. Na voorzichtig drogen op de radiator .......... bleek het apparaat nog perfect te werken. Mijn advies: we hebben databases nodig met merken van wasmiddelen, wasverzachters, enz die meer of minder vriendelijk zijn voor elektronische apparatuur :-))

Mijn usb-sticj is al 2x! meegewassen. Geen probleem. Doet het 2 jaar later nog steeds......

Misschien moet er even "advertorial" boven dit stukje gezet worden. Denkt Computable nu echt dat haar lezers zo dom zijn? Eerst een rijtje "rampen" en dan in de laatste paar ineens 2x de naam van een bedrijf die dit allemaal op kan lossen...

Beste YaaP,

'Data' is net als 'informatie' geen meervoudsvorm. Je kan er geen getal voor zetten. Gegevens is daarentegen wel een meervoudsvorm.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-05T10:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.