Chipfabrikant NXP wil werkweek van 55 uur

Chipfabrikant NXP wil in drukke tijden een 55-urige werkweek invoeren met werkdagen van maximaal twaalf uur. Dat staat in een plan voor cao-onderhandelingen voor komend jaar.

Tijdens cao-onderhandelingen heeft de directie van chipfabrikant NXP, tot vorig jaar onderdeel van Philips, het plan geopperd om personeel in drukke tijden vier werkweken van 55 uur (in plaats van de gebruikelijke 38 uur) achter elkaar te laten maken. Werknemers mogen zo maximaal honderd overuren maken.

Omstandigheden

NXP maakt met het voorstel gebruik van nieuwe regels in de arbeidstijdenwet van eind vorig jaar. In die regels worden langere werktijden onder bepaalde omstandigheden toegestaan. De plannen zijn onder andere neergelegd bij CNV Metaal Elektro. Die vakbond heeft nog geen standpunt ingenomen.

NXP wil met werkdagen van twaalf uur voorkomen dat het in drukke perioden veel uitzendkrachten moet inhuren. NXP Nederland heeft ongeveer zesduizend medewerkers. In totaal werken 37.000 mensen bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zeer goed idee. Wil Nederland nog kunnen concurreren dan moet er snel iets gaan veranderen. Als het zo doorgaat houden we een weinigkenniseconomie over.

Dave, jij werkt zeker niet bij NXP? Nachtdiensten van 12 uur? Ik moet er niet aan denken!!

Man, als er overuren gemaakt worden, wat dan nog ? Kan jij niet 12 uur achtereen werken dan ? Woessie ! Nee, je laat het liever naar de Polen en de Indiers gaan, misschien ... ??

Ooit hadden mensen de illusie dat ze dankzij automatisering en vooruitgang tijd over zouden houden.. :)

R&D blijft over in Nederland, maar massaproductie in Nijmegen wordt te duur.
Alsof die 55-urige werkweek daarvoor een oplossing is
concurreren, concurreren.....op een gegeven moment houdt 't op.
't is net een tubetje tandpasta, je kan wel blijven knijpen...

Het is toch einde bij NXP, waarom dan toch een 55-urige werkweek, alleen arbeiders voor twee jaar uitmelken en dan met de noorderzon vertrekken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-10T10:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.