Managed hosting door True

Nieuwe versie FireWire viermaal zo snel

In februari verschijnt de nieuwe standaard van FireWire. Volgens de groep die de bustechnologie ontwikkelt, kan hij dan een snelheid van 3,2Gbps bereiken. Dat is viermaal zo snel als de huidige standaard.

De nieuwe versie van FireWire komt in februari 2008 uit en zal viermaal zo snel data kunnen transporteren door kabels. Dat maakte wereldwijde standaardenorganisatie IEEE, Institute of Electrical and Electronics Engineers, eind vorige week bekend.

De nieuwe FireWire-standaard S3200 gebruikt dezelfde kabels en stekkers als de huidige standaard, die een snelheid van 800Mbps kan bereiken. Ook het protocol blijft onveranderd, waardoor vrijwel geen aanpassingen aan processoren en drivers nodig zijn.

Met de verhoogde snelheid en betere kopieerbeveiligingsmogelijkheden verwacht het IEEE dat FireWire ook in consumentenelektronica gebruikt wordt als alternatief voor usb en hdmi in digitale tv's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"verwacht het IEEE dat FireWire ook in consumentenelektronica gebruikt wordt als alternatief voor usb en hdmi in digitale tv's."
-
Ja leuk, nog meer standaarden die elkaar uiteindelijk niet verstaan ..., nee hier zaten de meesten op te wachten. Not!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.