Managed hosting door True

KPN verliest werk bij uitgeverij Wegener

Dit artikel delen:

KPN heeft belangrijk werk bij Wegener verloren. Het uitgeefconcern is voor wan-, lan- en op ip-gebaseerde telefoniediensten in zee gegaan met Colt Telecom en Imtech. KPN moet nu hopen op de goede afloop van twee andere aanbestedingstrajecten bij Wegener.

KPN regelde een deel van de netwerk- en (data)communicatiedienstverlening voor Wegener. De divisie Wegener ICT/Media verzorgde ook nog een pluk. Om te zorgen voor meer samenhang en efficiëntie en omdat het lastig is om intern de benodigde expertise op peil te houden, besloot Wegener tot een heraanbesteding.

Complex

Het eerste kavel, de meest complexe, is vergeven aan Colt en Imtech, waarbij het laatste bedrijf maximaal zes medewerkers van Wegener ICT/Media overneemt. Het betreft wan-, lan- en op ip-gebaseerde telefoniediensten (voice over ip). Onderdeel van de vierjarige overeenkomst vormt de vernieuwing van de huidige infrastructuur naar een krachtiger en flexibelere 'all ip'-infrastructuur tegen een lager kostenniveau. De waarde is niet bekend gemaakt. Volgens Colt Telecom gaat het om een aanzienlijk groot contract.

Kavels

Een tweede en derde kavel staan nog op de rol. Daaronder vallen webhosting, vaste en mobiele abonnementen en internettoegang. Een woordvoerder van KPN wil niet aangeven of het bedrijf meedraait in deze aanbestedingen. Wegener meldt dat KPN een van de biedende partijen is. Het winnen van deze tenders is voor het telecombedrijf van belang om het verloren terrein enigszins te kunnen compenseren.

Lees ook: Colt schiet raak bij Wegener

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.