Managed hosting door True

Cisco's kroonprins verlaat het bedrijf

Charlie Giancarlo, chief development officer bij Cisco, verlaat de netwerkleverancier om aan de slag te gaan bij een investeringsmaatschappij. Hij werd tot dusver gezien als de beste kandidaat om bij Cisco ceo te worden.

Volgende week donderdag neemt Charlie Giancarlo afscheid van zijn bedrijf Cisco. De chief development officer (cdo) werkte al veertien jaar bij de leverancier van netwerkapparatuur en maakte goede kans om er over een paar jaar de nieuwe ceo te worden.

Huidig ceo John Chambers verwacht dat hij binnen drie tot vijf jaar het stokje wil overdragen, maar moet nu dus op zoek naar een geschikte opvolger. Chambers heeft daar echter wel vertrouwen in. Er zou voldoende talent binnen zijn bedrijf aanwezig zijn.

Giancarlo gaat vanaf januari werken bij een investeringsmaatschappij in de Verenigde Staten. Hij zei wel dat het een moeilijke beslissing was. De door zijn vertrek vrijgekomen functie van cdo zal niet worden opgevuld omdat Cisco gaat reorganiseren.

Eerder dit jaar stapte Mike Volpi op bij het bedrijf. Ook hij werd door velen gezien als mogelijke opvolger van ceo Chambers. Zijn vertrek maakte de kansen voor Giancarlo alleen maar groter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volpi is nu CEO bij een ander bedrijf, dus zeker nog een kandidaat om Chambers op te volgen over 3 tot 5 jaar.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.