Managed hosting door True

Digitaal kentekenbewijs is er nog lang niet

Een projectgroep van Europese RDW's werkt aan een voorstel om tot een Europees chipkaart-kentekenbewijs te komen. Invoering van de kaart laat echter nog jaren op zich wachten.

In de Telegraaf meldt RDW adjunct-directeur Hans van der Bruggen dat een projectgroep van Europese RDW's aan een voorstel werkt om tot een Europees chipkaart-kentekenbewijs te komen. Van der Bruggen is voorzitter van de Europese vereniging van RDW's.

Een woordvoerder van de RDW meldt aan Computable dat het nog niet zeker is of en wanneer het kentekenbewijs er komt. Invoering zou in ieder geval nog jaren op zich laten wachten. De woordvoerder: "Voordat zo'n digitaal kentekenbewijs kan worden ingevoerd, moeten alle processen worden aangepast, niet alleen bij de RDW maar bijvoorbeeld ook bij garage's, die het kentekenbewijs ook moeten kunnen uitlezen."

Over de gebruikte technologie zijn volgens de RDW-woordvoerder nog geen beslissingen genomen: "Er moet nog over van alles besloten worden, zoals de gegevens die op de smartcard moeten komen, en zelfs de kleur is nog niet gekozen."

Beveiliging

Volgens de woordvoerder is gemak de belangrijkste reden voor invoering van een digitaal kentekenbewijs: "Nu moet er heel veel handmatig worden overgeklopt naar andere systemen." Voorkomen van fraude en misbruik, dat door de Telegraaf wordt aangevoerd als één van de redenen om over te stappen naar een digitaal kentekenbewijs, is volgens de woordvoerder geen reden. Hij benadrukt wel dat "er heel goed gaat worden nagedacht over de beveiliging van deze kaart".
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-14T11:50:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.