Managed hosting door True

Commentaar: Mooie aanbiedingen

Sla dat aanbod van die andere werkgever maar af. Het scheelt je sollicitatiestress en bergen papierwerk. Bovendien, nu je baas in de gaten heeft dat je ook bij andere bedrijven in trek bent, is plotseling van alles bespreekbaar.

Wil je promotie maken? Geen probleem. Meer salaris? Komt voor elkaar. En die leaseauto? Die staat al op de parkeerplaats.

Het tekort aan ict'ers is nog steeds aan de orde van de dag. Recruiters merken dat werkgevers in die branche van alles doen om te voorkomen dat personeelsleden elders aan de slag gaan. Logisch, want sollicitatiegesprekken voeren is voor veel werkgevers nu eenmaal geen favoriete bezigheid. En aangezien dat ook geldt voor de meeste werknemers, gaan die maar al te graag in op de mooie aanbiedingen van hun baas.

Jonge krachten

Iedereen tevreden, zou je denken. Toch is het voor beide partijen niet verkeerd zo nu en dan eens verder te kijken dan de neus lang is. Want nieuwe, jonge krachten zijn niet alleen goedkoper, ze beschikken ook nog eens over andere kennis dan hun oudere collega's. Dat is best handig in een wereld waar ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen. Bovendien: wat heeft een werkgever aan personeel dat puur en alleen blijft om het geld?

Ook voor werknemers kan het geen kwaad nu eens niet voor de makkelijke weg te kiezen. Zij die wél de moeite nemen te solliciteren, doen bij hun volgende baan ongetwijfeld nieuwe ervaring op. Leuk voor je CV. Een loonsverhoging is vast wel te regelen. Wie weet kun je zelfs een auto van de zaak lospeuteren bij je nieuwe baas.

Volgens mij moeten beide partijen zich nog maar eens goed achter de oren krabben als een werknemer een carrièreswitch overweegt. Het zou voor iedereen nog wel eens goed kunnen uitpakken. Maar dan moet je natuurlijk wel even je best doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Helaas moet ik met veel ongenoegen toezin hoe dit inderdaad wordt toegepast voor mensen die alleen maar zeggen dat ze weggaan. Dit maakt dat er soms 35 procent salarisverhoging is gegeven en dat men uiteindelijk toch weggaat. Nog veel erger is dat men nog niet tevreden is en het andere personeel een voorbeeld geeft hoe het wel bespreekbaar is.
Het gaat natuurlijk alleen op wanneer je gewild bent door kennis, juiste werk instelling, of andere. Leuke vraag is natuurlijk, "hoe ver kun je gaan".

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.