Managed hosting door True

'Netwerkbelasting vervijfvoudigt jaarlijks'

Dit artikel delen:

John Chambers, ceo van netwerkleverancier Cisco, heeft berekend dat de druk op de netwerken ieder jaar groeit met 500 procent. Internet service providers moeten hun netwerken continu uitbreiden. Online videocontent zou de grote boosdoener zijn.

De komende tien jaar neemt de belasting op de netwerken jaarlijks toe met 500 procent. Dat vertelde ceo John Chambers van Cisco tijdens een persconferentie in Tel Aviv, meldt Reuters. De enorme toename van het netwerkgebruik is volgens hem voornamelijk te wijten aan het gebruik van online videocontent. Internetaanbieders zien zich hierdoor genoodzaakt hun netwerken de komende tijd enorm uit te breiden.

Chambers zegt dat iedere grote service provider er mee rekening houdt dat de volgende generatie netwerken is gebaseerd op IP om data, voice, video en draadloos verkeer te delen. Hiervoor moeten de netwerken de komende tien jaar volgens hem flink uitbreiden. "Ik heb het dan niet alleen over video-entertainment, YouTube-achtige activiteiten of de mogelijkheid om videoconferencing."

De ceo was in Tel Aviv om 2,5 miljoen dollar te doneren aan twee projecten voor economische ontwikkeling. Cisco is erg actief in Israël en heeft er in het verleden negen ict-bedrijven gekocht voor in totaal meer dan een miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-30T10:48:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.