Managed hosting door True

Universiteit sleept Intel voor de rechter

De Wisconsin alumni research foundation (Warf) die patenten en licenties beheert voor de universiteit van Wisconsin klaagt Intel aan voor het schenden van een patent dat in handen is van de vereniging. Intel past de gepatenteerde techniek toe in de Core 2 Duo-processoren.

De alumnivereniging van de universiteit van Wisconsin beticht Intel ervan bij de Core 2 Duoprocessoren onrechtmatig gebruik te maken van een patent dat al tien jaar eigendom van de vereniging is. Het patent 'table based data speculation for parallel processing computer' is in 1998 verleend aan vier wetenschappers van de universiteit die een methode ontwikkelden om de processorsnelheid te verbeteren.

Warf eist een schadevergoeding van Intel. Verder moet de processorfabrikant bepaalde processoren, waaronder de Core 2 Duo uit de handel nemen.

Intel verrast

Intel reageerde verrast op de aanklacht. De processorbouwer zegt meer dan een jaar met Warf te praten over gebruik van het patent. Het had niet verwacht dat de alumnivereniging de rechter erbij zou halen. Intel weet nog niet of het tegenstappen onderneemt, maar gaat binnenkort wel schriftellijk verweer voeren.

Warf stelt dat Intel weigert een licentie-overeenkomst te sluiten en dat een gang naar de rechter nu de enige mogelijkheid is om de zaak weer vlot te trekken. De alumnivereniging is geen onderdeel van de universiteit, maar een particuliere instelling die de patenten en licenties voor de universiteit regelt en beheert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-11T09:57:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.