Managed hosting door True

Hostingbedrijf Virtu in Amerikaanse handen

 

Het Enschedese Virtu, aanbieder van co-locatiediensten en beheerdiensten, is overgenomen door Equinix. Dit Amerikaanse hostingbedrijf wil met deze aankoop zijn positie in Europa versterken.

Het in 1999 opgerichte Virtu startte als datacenter (aanbieder van co-locatie) in een voormalige vestiging van de Nederlandsche Bank, gevestigd in Enschede. Het hostingbedrijf is in handen gekomen van het Amerikaanse Equinix (met een Europese hoofdkantoor in Londen). De acquisitie past in de strategie van Equinix om zijn positie in Europa te versterken en klanten een wereldwijde dekking te kunnen bieden.

Drie centra

Equinix, opgericht in 1998, staat genoteerd aan de Nasdaq en beschikt over 37 datacenters in 17 markten in Amerika, Europa en Azië. Bij Equinix werken 800 mensen. Momenteel bezit Virtu drie hostingcentra in Nederland: twee zijn er operationeel: Enschede (1200 m2) en Zwolle (500 m2). Virtu's nieuwe vestiging in Amsterdam (3.000 m2) zal in de eerste
helft van 2008 operationeel worden.

Groeien

Herke Plantenga, directeur Virtu, verwacht dat het opgaan in het internationaal opererende Equinix nieuwe groeimogelijkheden oplevert. Nederlandse klanten (ruim vierhonderd) kunnen voortaan ook in het buitenland adequaat worden ondersteund. De naam Virtu blijft voorlopig bestaan. Verder zal Harro Beusker, directeur Equinix Duitsland, toetreden tot de directie van Virtu.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2343302). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×